HR fórum és évértékelő

A Családbarát munkahely címről szóló elismerését a Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. miskolci gyára először a Női Erőforrás Család és KarrierPONT évértékelőjén mutatta be nyilvánosan. A cég HR képviselői beszéltek  azokról az intézkedésekről is, amelyek révén az Emberi Erőforrások Minisztériuma nekik ítélte az elismerést. A rész- és távmunka alkalmazása, a „kismamasor” bevezetése, a helyi oktatási intézményekben működő csoportjaik és osztályaik kedveltek a munkavállalóik körében.

A családbarát munkahelyek között köszöntöttük a miskolci Eastjob Személyzeti Tanácsadó Bt.-t is, amely szintén idén nyerte el a Családbarát Vállalat Díjat a Három Királyfi, Három Királylány Alapítványtól.

Az ilyen és ehhez hasonló jó gyakorlatokat (best practice) mutatták be a partnercégeink azon a HR fórumon, amelyre a szakterület képviselőit hívtuk meg. A munkaerő-piacot jól ismerő szakemberek olyan irányokat szeretnének kijelölni a Család és KarrierPONTtunkkal együttműködve, amelyek segítik a GYES-ről és GYED-ről munkába visszatérő nőket. Az édesanyák számára ugyanis fontos, hogy a magánélet és a munka egyensúlyba kerüljön, és a gyermekek körüli teendőket is kényelmesen el tudják látni.

A találkozó előadásai olyan témákat is felvettek a családbarát munkahely gyakorlati megvalósítása mellett, mint a játékosítás (gamifikáció) alkalmazása a HR területén, vagy a családon belüli erőszak áldozatainak – legyenek nők, férfiak vagy gyerekek – segítése a munkahelyi közösségükben.

A Női Erőforrás elmúlt másfél évi munkáját értékelve Hiripi Edina szakmai vezető elmondta: „éppen félidejénél tart a projekt, amelynek legfontosabb célja, hogy segítsék a  kisgyermekes anyákat a munka-magánélet egyensúlyának megtalálásában,  és bátorítsák a munkáltatókat a családbarát foglalkoztatás  gyakorlatának elterjesztésére. Ezt szolgálja a Weidlich udvarban kialakított közösségi nappali valamennyi programja és szolgáltatása”.

A Női Erőforrás részéről a HR Fórum szervezője és lebonyolítója Szőllősi Andrea, a 1st Line Consulting társtulajdonosa volt.

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet Regionális Krízisambulanciájának szakmai vezetője, Sánor-Lenkei Aida felhívta a figyelmet a bántalmazott nőkre, akik családon belül szenvedik el sérelmeiket. Csak a megyeszékhelyen található irodájuk 80 feletti ilyen esetszámot regisztrál. Felhívta a figyelmet a munkáltatói lehetőségekre, ha azt észlelik, alkalmazottjuk áldozata a családon belüli erőszaknak.

Képek az eseményről készült galériában.

X