Hordozós, Kézműves és Mosható Pelenka Vásár

Valami új, valami hiánypótló kezdeményezés született meg Miskolcon a Hordozós, Kézműves és Mosható Pelenka Vásárral. Főpróbáját tavasszal tartottuk a Célpont Közösségi Tér Hurci-, és Baba-Mama Klubjával karöltve, de ez a második alkalom bizonyította be, hogy a rendezvény újra és újra képes tömegeket megmozgatni.

Különböző márkájú babahordozók, mosható pelenkák, női higiéniai termékek, baba ruházat, női kiegészítők, zero waste – csomagolás mentes – és gyógynövényes termékek, valamint bioélelmiszerek közül válogathattak az érdeklődők. A vásáron mindhárom magyarországi babahordozó iskola képviselőivel találkozhattak a miskolci családok, és számos hordozó eszközt kis is próbálhattak a helyszínen. A kísérőprogramok között pedig ingyenes workshopokkal vártuk az apukákat, anyukákat és nagyszülőket. A témákat a miskolci kismamák igényei alapján állítottuk össze, az előadókat az ő ajánlásukkal hívtuk meg a Célpont Közösségi Tér -Hurci-, és Baba-Mama Klubjával együtt. A klub tagjai a vásár eredeti ötletgazdái,  és mivel maguk is édesanyák, így kiemelten figyeltek arra, hogy csak jó minőséget kínáló gyártókat, igényes termelőket és forgalmazókat hívtak meg a kiállítóink közé. A civil szervezetek összefogásával megvalósuló Hordozós, Kézműves és Mosható Pelenka Vásáron 25 árus kínálta portékáját.

A szülők nem csak a babahordozásban kérhettek tanácsadást, de a szoptatással vagy éppen a TB ügyintézéssel kapcsolatban is feltehették kérdéseiket.

A kísérőrendezvények között szerepelt várandós és kismama jóga bemutató, MaminBaba tréning, valamint szülésfeldolgozást segítő, női testtudat és önbizalom építő workshop.

A gyermekprogramokban is bővelkedő rendezvény egyik legkedvesebb eleme a táncház volt, ahol néptáncoktató vezetésével többségében az apukák ropták gyermekeikkel a körtáncot, amíg az édesanyák a szebbnél szebb portékák között válogattak.

A rendezvényről készült képek a galériában megtekinthetők!

X