Munkatársaink

Hiripi Edina
Szakmai vezető

Nőként, anyaként, szakemberként dolgozom ebben a programban. Hatalmas öröm számomra olyan munkát végezni, ami igazán a szívügyem. Szeretném, ha minél több nő, és rajtuk keresztül minél több család figyelme irányulna a nőiségünkből fakadó erősségeinkre, ha bátran és büszkén tudnánk megélni ennek különböző aspektusait, a különböző szerepeinket. A Női Erőforrás Család és KarrierPONTban azért is dolgozunk, hogy segítsük a nőket a szárnyaik kibontásában, a családokat és munkáltatókat pedig a lehetséges erőforrásaik felismerésében.

Szabó Takács Helga
Család és KarrierPONT vezető

A Női Erőforrás Család és KarrierPONT indulásába és megvalósításába abszolút frissen és mondhatni „kipihenten” csöppentem bele, hiszen magam is közel másfél év otthonlét után, GYES-ről visszatérő anyuka vagyok. Annak ellenére, hogy már a kisfiam születése előtt is dolgoztam hasonló programok hasonló munkakörében, egyfajta „tesztüzem” a számomra is családbarát munkahely családos munkatársának lenni, – már, ami a „saját bőrön” való tapasztalást illeti. De bátran jelenthetem: MŰKÖDIK. Megelőlegezett munkáltatói bizalommal és felelősségteljes munkavállalóval az atipikus foglalkoztatás meghatározó részét képezheti egy kiegyensúlyozott nagybetűs NŐ létezésének, aki egyaránt helytáll a munka világában, családanyaként és feleségként. Egy szakmai tapasztalatokkal felvértezett csapat segítségével központ vezetőként nemcsak feladatom, de szívügyem, hogy a munkáltatók és a munkaerőpiacra visszatérő nők is élni tudjanak és élhessenek a lehetőséggel.

Szathmáry-Király Ágnes
Kommunikációs munkatárs

12 évesen választottam hivatást, és kitartottam mellette. Kommunikációs szakember, médiamenedzser lettem. Dolgoztam újságnál, televíziónál, riporterkedtem és szerkesztettem, majd a gyerekeimnek meséltem. A történetekből – a GYES-GYED ideje alatt – könyv is született, amit a sátoraljaújhelyi iskolákban helytörténet tanításához használnak. A magyar nyelv ügyét szolgáltam a PIM-A Magyar Nyelv Múzeumában, amely hivatalosan ugyan nem családbarát munkahely, mégis ajándék a kisgyermeket nevelő anyáknak. Ott tanultam meg viszonozni azt a vezetői rugalmasságot, amely mellett kiegyensúlyozottan élhettem a családnak és a munkahelynek egyaránt. Akkor fogadtam meg: ahol és amikor tudok, kiállok a nők rugalmas foglalkoztatásáért. Teszem ezt vállalkozóként, vöröskeresztesként és a Női Erőforrás csapatának tagjaként.

Suru_Barbara
Sűrű Barbara
képzési és fejlesztési koordinátor

Nagyon megörültem mikor meghallottam, hogy indul a Női Erőforrás Család és KarrierPONT. Akkor éreztem úgy először, hogy szeretnék GYES után alkalmazottként munkába állni. Fontos volt számomra a kreativitásom megélése az új munkámban és az a rugalmas munkaidő nyújtotta viszonylagos szabadság, ami mellett az anyaságom is kiteljesedhet a most három éves kisfiam mellett.  Megtaláltam!
Remek célja a projektnek, hogy a Család és KarrierPONThoz forduló nőknek úgy tudjuk segíteni a munkába állását, hogy szem előtt tartjuk a személyes értékeiket. Kompetenciáik alapján akár egy új utat is mutathatunk hivatásuk megtalálásában, az elindulásukat pedig támogatjuk is személyes tanácsadással, képzéssel.

Találkozzunk veled/veletek is a Weidlich udvarban nyíló szuper, modern „Nappalinkban”, ahol te is megtapasztalhatod, milyen nyitott kapukra találni!  😉

Husveth_Betti
Husvéth Bernadett
mentálhigiénés munkatárs

A szociális szférából kerültem néhány hónapja a civil szektorba. Szociálpedagógusként több éven keresztül dolgoztam családsegítő munkakörben és amikor megtalált a lehetőség hogy ebben a projektben tevékenykedjek, nagyon örültem, hogy a megszerzett tapasztalataimat itt hasznosíthatom, valamint eddig nem ismert új területeken is kipróbálhatom magam.

Azonban nem csak szakmai de magánéleti vonatkozásban is azonosulni tudtam ennek a programnak a céljaival.

Kisgyermekes anyaként én is átéltem azokat a nehézségeket, amivel a hozzánk forduló nők és anyák is találkoznak. Többek között azt, hogy hogyan hangoljuk össze a gyermeknevelést, a családi életet és a munkát.

Az atipikus foglalkoztatás és a rugalmas munkaidő saját példánkon való alkalmazása külön örömteli számomra.

A program egyik szakmai megvalósítójaként mentálhigiénés tanácsadás keretében igyekszem segíteni a hozzánk fordulóknak.

Zsuzsi foto
Pusztafalvi Zsuzsa
beszerzési kapcsolattartó, rendezvényszervező

Szerencsésnek tartom magam, mert, olyan családban nőttem fel, ahol mindenkinek lehetett saját véleménye kortól és nemtől függetlenül, amit a többiek elfogadtak és tiszteletben tartottak. Ez olyan mélyen belém ivódott, hogy az élet minden területén ezt követem. Gyorsan tervező típus vagyok, egyfajta vázlat mindig van a fejemben azzal kapcsolatban, hogy mit akarok, milyen lépések sora vezet el a célhoz, és viszonylag ritkán veszek el a részletekben. Így volt ez a munkába való visszatérés kapcsán is. Két kisgyermekem van, egy 5 éves és egy 2 és fél éves. Ami biztos volt, hogy kezdetben részmunkaidőben, esetenként azt is rugalmasan kezelve tudok csak munkába állni, de szeretnék bejárni valahová dolgozni felnőttek közé, ahol felnőttként kezelnek, a véleményemmel, az ötleteimmel és a feladatok megvalósításával kapcsolatban egyaránt. Nem gondolom, hogy egyedül voltam/vagyok ezekkel az elvárásokkal, a realitás viszont jelenleg sokszor arra kényszeríti a kisgyermekes anyákat, hogy ezen kritériumok közül feladják valamelyiket annak érdekében, hogy el tudjanak helyezkedni. Emiatt érzem azt, hogy azok a célok, amelyeket a Női Erőforrás igyekszik megvalósítani olyan fontos és aktuális kérdésekre adnak választ és lehetőségeket mindenkinek, ami rengeteg családnak jelent majd segítséget. Igyekszem minden tudásommal és elszántságommal támogatni ennek a megvalósulását, és boldog vagyok, hogy lehetőségem van rá.

X